Diffuser panels

 دیفیوزرها


بعد از معرفی جاذب ها بعنوان  اولین گروه از پنل های آکوستیکی نوبت به گروه دوم از پنل ها که دیفیوزرها هستند،می باشد.

این پنل ها Diffuser Panels از اساسی ترین رکن آکوستیک به ویژه آکوستیک استودیوها هستند و به نحوی ساخته شده اند که با برخورد امواج صدا به آن ها امواج در مسیرهای مختلف پراکنده می گردند و در نتیجه از بازگشت مجدد صدا در همان مسیر جلوگیری می نمایند و می تواند موجب دوبعدی شدن صدا گردد. معمولا این پنل ها از جنس پلاستوفوم یا چوب ساخته می شوند و از انواع آنها می توانیم به دیفیوزرهای دوبعدی و سه بعدی (اسکای لاین) اشاره کنیم. دیفیوزر سه بعدی نوعی دیفیوزر صدا است که از یونولیت فشرده  با ساختار سلول بسته ساخته شده است این پنل دارای قابلیت نصب آسانی است (با چسب یونولیت یا میخ).

طراحی این پنل  دیفیوزر با استفاده از محاسبات فیزیکی انجام گرفته است و به طوری طراحی شده است که برحسب فرکانس های مختلف صدا را انعکاس می دهد و منجر به شکست و پراکندگی صوت می شود و در نتیجه می توان با نصب آن بروی دیوارها و سقف استودیو (بویژه بروی دیوارهای روبروی باندها) از Flutter Echo جلوگیری نمود و موجب شفافیت بیشتر صدا گردید.همچنین با توجه به ساختار ویژه پنل آکوستیک سه بعدی،این نوع دیفیوزر صدا می تواند با پراکندگی صوت از نشتی صدا(leakage)  بین میکروفون ها جلوگیری نماید و در نتیجه سبب کیفیت بالاتر ضبط گردید.این نوع پنل آکوستیک دارای قابلیت نصب آسان است و با استفاده از رنگ های پایه آب (پلاستیک و آکلریک) دارای قابلیت رنگ شدن است.

بعلاوه این پنل دارای  قابلیت رنگ شدن و ترکیب با سایر پنل های آکوستیک را دارا می باشد.

 

 

Diffuser panels

 

 

نکاتی که در زمان خرید دیفیوزر باید دقت شود:

  • جنس و متریال دیفیوزر،نباید از ابر و اسفنج سلول باز و فوم پلی اورتان باشد.درحقیقت جنس دیفیوزر به هیچ عنوان نباید نرم باشد و نباید بتوان با دست آن را فشرده نمود.دیفیوزر باید از متریال های سفت،خشک و سلول بسته مثل یونولیت فشرده یا چوب یا پلاستیک و مواد مشابه ساخته شود.
  • در صورتی که پنل آکوستیکی از ابر و اسفنج و فوم سلول باز و فوم پلی یورتان تولید گردد آن پنل دیگر به هیچ عنوان کوچکترین کارایی به عنوان دیفیوزر نخواهد داشت و وظیفه ای دقیقا خلاف جهت یک دیفیوزر را انجام خواهد داد.یعنی بجای پخش فرکانس ها،آن ها را جذب می کند.
  • دیفیوزر صدا دارای محاسبات بسیار پیچیده ای  است و باید حتما براساس نقشه و محاسبات طراحی شده باشد.ساختار ارتفاع خانه های دیفیوزر معمولا به صورت کاملا غیر یکنواخت می باشد و دیفیوزرهایی که بدون نقشه و دارای ساختار تکراری و منظم هستند،کارایی درستی نخواهند داشت.
  • خانه های دیفیوزر حتما باید حداقل در 4 اختلاف مختلف باشند و هرچه ارتفاع بلندترین خانه بیشتر باشد کارایی این پنل آکوستیک بیشتر می شود.
  • بهتر است دیفیوزر یونولیتی از چسباندن تکه های یونولیت کنار هم تولید نشده باشد.در حقیقت دیفیوزرهایی که از یونولیت تولید می شوند باید کاملا یک تکه و یک پارچه و به اصطلاح قالبی یا سی ان سی شده باشند.این امر کارایی این پنل آکوستیک را بصورت چشمگیری افزایش می دهد.

دیفیوزرهای دوبعدی از جنس چوب برای فرکانس های متوسط است. اغلب برای فضاهایی مانند سالن کنسرت،اتاق های وای فای و استودیوی ضبط،جایی که اغلب به انتشارموثر نیاز است، بدون جاذب بیش از حد در همان زمان،کاربردی می باشد.

به طور کلی محل استفاده از دیفیوزر بروی سقف و دیوار (استودیو،اتاق ضبط ،آمفی تیاتر،سالن کنفرانس،سالن اجتماعات،سالن سخنرانی) می باشد. معمولا این پنل هم  در کنترل روم و هم در اتاق آکوستیک قابل استفاده می باشد. 

 

 

Diffuser panels

 

 

همانطور که گفتیم،وظیفه شکست و پخش فرکانس های صدا را در استودیو بر عهده دارند که با این کار از شدت فرکانس های صدا کاسته می شود و یک پخش نرمال در تمام جهات خواهیم داشت. استفاده از دیفیوزرها در کنار ابزوربرها و بیس تراپ ها برای داشتن یک صدای شفاف و بدون ایراد الزامی است.

انواع دیفیوزر

دیفیوزر پلیمری

  • از این پنل می توان علاوه بر کاربرد بعنوان دیفیوزر،به عنوان دیوارپوش دکوراتیوجهت تولید محتوا نیزاستفاده کرد و به علت داشتن جنس سخت پلیمر و وجود پستی و بلندی ها توانایی پخش مناسب صدا در جهات مختلف را دارد.

دیفیوزر وودپلاس

  • دیفیوزر وودپلاس نسل جدید دیفیوزرها می باشد که با طراحی خاص و منحصر به فرد خود از کارآمدترین انواع دیفیوزر می باشد.این محصول با استقبال ویژه ی صداپیشگان مواجه شده است.استفاده ز این پنل در کنار ایزوبرها امری ضروری است چون که استفاده صرف از ابزوربرها باعث نابودی فرکانس های صدا می شود.بیشتر آن چیزی که ما می شنویم انعکاس است و اگر آن ها از بین بروند عملا چیزی از صدا باقی نمی ماند.

دیفیوزرهای یونولیتی

  • این دیفیوزر بدلیل سبکی و در عین حال جنس سخت و غیر قابل نفوذ،یکی از بهترین نوع دیفیوزرها محسوب می شود.استفاده از این دیفیوزر در کار ابزوربرها و بیس تراپ ها برای داشتن صدای شفاف و بدون ایراد الزامی است.

پنل آکوستیکی دیفیوزر ابری

  • از این دیفیوزر در کنترل روم ها،استودیوهای میکس و مسترینگ و استودیوهای تنظیم و آهنگ سازی باید استفاده کرد.با نصب آن ها در جای مناسب، مثلا در پشت اسپیکرها و دیوار روبروی اسپیکرها،امواج قدرتمند صدا شکسته و به امواج با انرژی کمتر تقسیم می کنند که این امواج ضعیف تر در جهات مختلف پخش شده و زمان گردش آن ها در محیط کمتر می شود.علاوه بر اینکه گردش مناسبی در محیط دارد انعکاس های کمتر و ضعیف تری خواهد داشت.این پنل که دارای برآمدگی و فرورفتگی ها و ابعاد متفاوت در مربع ها هستند  با محاسباتی به انجام درست وظیفه این پنل، که شکست امواج و پخش آن ها در محیط است  از جنس فوم پلی اورتان با دانسیته ی بالا(دارای استحکام و فشردگی کافی) می باشد. لازم به ذکر است که به این نکته ها هم توجه داشته باشید که اولا در اتاق های ضبط نیز معمولا در سقف و بالای ساز از دیفیوزرها در اطاف میکروفون استفاده کنید،ثانیا استفاده ی بیش از اندازه ازپنل های ابزوربرها در اتاق های ضبط ،موجب بی روح شدن صدا می شود پس استفاده از این دیفیوزرها بشدت توصیه می شود.

 

Diffuser panels

 

 

وود دیفیوزر

یک طراحی نامنظم و مسطح است که برای ایجاد انتشار در بازتاب ها طراحی شده است و بطور قابل توجهی شرایط کیفیت صدا را در سالن افزایش می دهد. از ویژگی های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتشار و بازتاب صدا برای باندهای فرکانس چندگانه
  • استفاده از آن بعنوان طراحی هنری از کل اتاق سینما پنهان
  • احساس صدا بطور مساوی و صاف در اتاق
  • توانایی هدایت امواج صوتی در تمامی زوایا از طریق سطح سه بعدی ،بهبود کیفیت صدا،از بین بردن نقاط کور در فرایند انتشارونازک کردن صداهای سنگین.

 

برای آگاهی بیشتر لطفا با شماره های ذکر شده،تماس حاصل فرمایید.

021-26413369

021-26709572

گروه مهندسی مدیس دیزاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید